Förflytta dig till innehållet

”Saluhallen kunde kapslas in i ett glasskal – restaurang Skolan kunde ersättas med vinterträdgård”

Åbo Underrättelsers logo

Saluhallen. Nu när området kring den gamla Saluhallen renoveras bör vi tänka på nybyggnationen av hela kvarteret.

Enligt min åsikt kan den gamla Saluhallen bevaras genom att kapsla in den i ett glasskal.

Bryggerirestaurangen i dåligt skick bör inte längre bevaras, utan en vinterträdgård bör byggas i dess ställe.

Självklart har varje stor europeisk stad en vinterträdgård i centrum, dit du kan åka för att lugna dig mitt i vimlet.

Det skulle finnas en förbindelsebyggnad mellan dessa byggnader, som skulle blockera bilarnas passage till Eriksgatan.

Jouni Rantanen       

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter