Förflytta dig till innehållet

Sålda och tomma hus ger mindre hyra än beräknat på Kimitoön

ÅU-foto

ÅU-foto

ÅU-foto


Kimitoöns kommun får nästa år 300.000 euro mindre i hyror än beräknat.
Detta då en stor del av ämbetshuset i Dalsbruk numera står tomt, och då huset på Kalkholmen är sålt liksom många bryggor.
Nämndens budgetförslag, som behandlades vid ett möte i går, är därför drygt 300.000 euro över den ram som kommunstyrelsen har gett, men största delen beror alltså på hyror som inte kommer in.
– Övrig verksamhet är bara cirka 17.000 euro över ramen, så vi gjorde inga ändringar i budgetförslaget, säger nämndens ordförande Helena Fabritius (SFP).

Renovering av Alma och Hanna kräver fullmäktigebeslut

På investeringssidan skjuts renoveringen av Alma- och Hannahemmen fram ett år.
Det krävs fullmäktigebeslut för att påbörja renoveringarna.
”Investeringspotten” på 300 000 euro för problem som dyker upp under året hålls kvar.

Sprinkling och bro klara i tid

Fabritius tillägger att arbetet med brandsprinklers i Almahemmet håller tidtabellen så att de patienter, som under arbetets gång har flyttats till gamla ”bäddis” i Dalsbruk, kan komma tillbaka före jul.
Också arbetet med nya Byholmsbron höll tidtabellen, och är nu klart.

Lättare för rullator

– Till det positiva hör också att brukarrådet vid Kårkulla samkommuns enhet i Kimito har lämnat in önskemål om vilka branta trottoarkanter etcetera som i Kimito centrum borde åtgärdas för att det ska bli lättare att gå med rullator eller rullstol.
Listan gör det lättare för oss att åtgärder bristerna.
En del är redan under arbete, säger Fabritius.

Furubo får ny värmekälla

Nämnden beslöt satsa 17.300 euro på en luft/värmepump i Furubo daghem, som hittills har köpt värme av grannen, fastighetsbolaget Kommunalhuset.
Läckande värmerör gör att Furubo måste få en ny värmekälla.

Vägbelysningen får styrningsenhet

Drygt 28 000 euro satsas på styrning av vägbelysningen så personalen slipper åka till de 45 centralerna för att ställa om vid vinter- och sommartid och då problem uppstår. Åtgärden sparar drygt 3 300 euro per år plus arbetstid och resor på ett vidsträckt område.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter