Förflytta dig till innehållet

Såhär kan Åbo stad konkret stöda sina invånare!

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en debattartikel, åsikterna är skribentens egna.Regionförvaltningsverket gjorde ett beslut att stänga motionsanläggningarna även för grenar där fysisk kontakt inte framkommer. Det var trist med tanke på hur väl verksamheten anpassats av idrottsaktörerna.

Ett av coronatidens populäraste grenar har varit tennis. Människor har upplevt det som ett tryggt sätt att upprätthålla den fysiska konditionen under dessa utmanande tider. För många har racketgrenarna varit en sorts andningshål för att orka igenom en tidsperiod i livet som mentalt varit speciellt tuff. Jag är orolig över de konsekvenser som den försämrande fysiska och psykiska hälsan kommer att orsaka.

Nu har Åbo stad en ypperlig chans att motverka detta. Vanligen startar utomhusperioden på stadens idrottsplaner i maj, men nu är det dags att göra dessa anläggningar tillgängliga för stadens invånare tidigare än det. Öppna tennisplanerna och andra utomhusanläggningar så fort som möjligt!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter