Förflytta dig till innehållet

Så här tjänade finlandssvenska influerare, artister och Instagrammare

Amanda Harkimo jobbar som dj och har medverkat i flera finska realityprogram. På Instagram har hon över 50 000 följare. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT


Finlandssvenska journalisten, bloggaren, föreläsaren och influeraren Noora Shingler hör till de svenskspråkiga influerare som tjänade mest i fjol. I fjol var hennes totala inkomster 69 559 euro.

Shingler är tvåspråkig och jobbar mest på finska. Hon har jobbat som programledare på Yle och MTV och också gett ut en bok. I dag bloggar och föreläser hon om kemikalier i kosmetika.
En annan finlandssvensk influerare är Linda Ekroth från Helsingfors. Hon tjänade 53 240 euro i fjol och kan i dag leva på de inkomster hon får av att göra reklam på sociala medier. På Instagram visar hon upp allt från mode till mat och tandvårdsprodukter.


Artisten Isac Elliot från huvudstadsregionen är redan världskänd. I fjol tjänade han drygt 50 000 euro. Han reser runt och uppträder världen över och delar med sig av sina upplevelser på bland annat Instagram där han har 450 000 följare.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

London bby!

Henkilön Isac Elliot (@isacelliot) jakama julkaisu

Många uppträder på finska

Influeraren Pernilla Böckerman från Esbo är lika gammal som Isac Elliot, det vill säga 19 år, och en känd profil på sociala medier. På Instagram har hon närmare 200 000 följare och hennes videor på Youtube är väldigt populära.
Böckerman berättar om sin vardag och om hur hon tränar på sociala medier. Hon har nyligen till exempel börjat tävla i fitness. Precis som andra influerare samarbetar hon med många olika företag. I sina videor talar hon gott om till exempel skönhets– och träningsprodukter. Hon är finlandssvensk men gör mest videor och innehåll på finska.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

19 ja 9 vuotias minä 🙋🏻‍♀️ swipe >

Henkilön PERNILLA FANNY MATILDA (@pernillabockerman) jakama julkaisu


S:t Karinsuppvuxne popsångaren Benjamin Peltonen klarar sig bra. Foto: Matias Jalmari


Artisten Benjamin Peltonen från S:t Karins är också stor på sociala medier. Han tjänade i fjol drygt 30 000 euro och har över 300 000 följare på Instagram. Han är tvåspråkig och har valt att sjunga på finska eftersom det går bra för finska låtar i Finland nu.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

tänään klo. 00:00 #NäytäMulleNe

Henkilön BENJAMIN (@benjaminpeltonen) jakama julkaisu


Artisten och programledaren Krista Siegfrids samt dj:n och realitykändisen Amanda Harkimo hör också till de mer kända finlandssvenska influerarna. Däremot är båda kvinnornas personliga inkomster från i fjol relativt låga. Det kan bland annat bero på att de tjänat en del av sina inkomster utomlands eller genom skatteplanering.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

1 of May! Feeling it w/ @sibi_sel 🙌🎉🙌🌸💃 #spring #springisintheair #1ofmay #vappu #helsinki

Henkilön K R I S T A S I E G F R I D S (@kristasiegfrids) jakama julkaisu


SPT
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter