Förflytta dig till innehållet

Så här ser coronakrisen ut i min vardag — ÅU-läsarna skickade in bilder!

Coronakrisen har ställt vardagen på ända.
ÅU bad läsarna skicka in bilder som illustrerar hur coronaviruset har påverkat deras vardag. Här ett axplock.
Fortsätt skicka in bilder! Adressen är solsidan@aumedia.fi. Glöm inte att berätta ditt eget namn och på vilken ort bilden är tagen. Berätta också namnet på eventuella personer som syns på bilden!

Skola hemma. Lotta Gustavsson skriver: I Åbo läser vi läxor, försöker äta gott och passa på att ta det lite lugnare då tillfälle ges. På bilden Pontus Gustavsson, går på 2B i Sirkkala skola. Vill förresten passa på och tacka lärarna för klara och tydliga uppgifter som kommer i tid!


 

Lördagen den 21 mars. Gunnar Högnäs skriver: Bilden är tagen i Åbo och benen är fotografens. En solig, fin morgon och flaskan förblev ett stillebenelement. Fint puderlager hade fallit över natten, jag beslöt att ta det lugnt och inte springa balkongmaraton som vissa gjort. Ledigt veckoslut, sedan jobb på jobbet igen måndagmorgon.


 

Daglig motion. Solveig Nyström skriver: Jag är en Pargasbo som tillhör riskgruppen, jag motionerar på min balkong med öppet fönster.


 

Med cancer på ÅUCS. ”Jag heter Anders Sandblom, bor på Kimitoön med min fru och hennes 5 underbara barn. Av dessa bor endast tre hemma längre. Jag är insjuknad i akutleukemi (blodcancer), har varit på ÅUCS hematologiavdelningen snart i 3 månader i sträck, isolerad snart i en månad. Har inte fått träffa frun eller barnen. Det är jättejobbigt för alla oss, hon sköter allt där hemma: hushållsarbeten, hemmaskolan, skiftesarbetet på Almahemmet. Hon sköter allt helt ensam, det är helt ofattbart hur hon gör det. Har full respekt för frun att hon får allt att fungera. Önskar att alla ska hålla reglerna för coronaviruset så vi får stopp på smittoriskerna.”


 

Mammas hjälp behövs! Janna Lehtimäki i Åbo skriver: Min 8-åriga dotter har hemskola med storasystrar och pappa. Ändå är det bara mammas hjälp som duger, fast mamma är tvungen att fysiskt vara på jobb. Det är samtal och whatsapp som gäller. Och det ska svaras snabbt!


 

Barnbarnen bakom fönsterrutan. Libbe Sumelius i Åbo skriver: Ja, det är ju inte precis så här jag brukar träffa mina barnbarn vanligtvis. Här barnbarn nummer 8 och nummer 10.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter