Förflytta dig till innehållet

Så här kan det inte fortsätta

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

När Skolgatans utrymmen blev undermåliga placerades svenskspråkiga förskolebarn i Handelsinstitutets f.d. utrymmen vid Klockringaregatan. Inneluftproblem.  Utrymmena visar sig nu förorsaka besvär för barnen. Nybygget vid Sofiegatan blir färdigt nästa år.

Det är ingen tröst att närmare 300 anmälningar om inneluftproblem i Åbo inlämnats i fjol, för i år redan nu närmare 200.

Vad händer nu? Om en månad blir utredningen om  eventuella inneluftproblem färdig för Klockringaregatan. Enligt stadens tjänstemän skulle det kosta endast 150 000 euro att renovera Skolgatans utrymmen för dessa barn. En billig peng för hälsan. Men vad är tidtabellen?

Det får inte vara så att dagisbarn mår illa, att de måste vänta i månader på ordentliga utrymmen och hur ser framtiden ut? Bl.a. Sirkkalaskolan barn väntar på nya utrymmen och har haft undervisning i baracker under flera år.

Så här kan det inte fortsätta – barnen är vår framtid!

Ulla Achrén

Svenska folkpartiet

Vice ordförande i fullmäktige i Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter