Förflytta dig till innehållet

Röster från Baltic Jazz – så är det att jobba under festivalen

Gott humör. Andréa Sundström (t.v.), Seidi Lindroos och Markus Andersson jobbar i Dalsbruks gästhamn och de gillar att det är mycket människor i farten under jazzen. Bild: Adrienne Westerback.


ÅU pratade med några av dem som jobbar kring Baltic Jazz och lät dem alla besvara en specifik fråga: vad är det bästa med festivalen?
Andréa Sundström, Dalsbruk, Seidi Lindroos, Dragsfjärd, och Markus Andersson, Björkboda
– Det är mycket kundbetjäning här. Vi tar emot båtar som kommer till hamnen och ser till att allt är rent och snyggt, säger Sundström.
– Under jazzhelgen finns det mer att göra så det gör det nog till det roligaste veckoslutet, tillägger Andersson.
– Det är också roligt att alla som rör sig här nu är på så gott humör, säger Lindroos.

Gillar vimlet. Susanna Nordgren (t.v.) jobbar som servitör och Simon Rosenström som pizzakock i restaurang Portside invid jazzgatan i sommar. Bild: Adrienne Westerback.


Susanna Nordgren och Simon Rosenström, Dalsbruk
– Det bästa är nog att det blir lite mer liv i byn. Jobbet är också annorlunda det här veckoslutet eftersom det är mycket mera folk än vanligt, så för att till exempel förhindra köbildning i restaurangen har vi en speciell ”jazzmeny”, säger Nordgren och får medhåll av Rosenström.
– Lakritsremmarna som säljs på jazzgatan är också bra, tilllägger han leende.

Bra stämning. Usa Hilden (t.h.) erbjuder festivalbesökarna thaimat i sitt stånd på jazzgatan. Bild: Adrienne Westerback.


Usa Hilden, Åbo
– Det bästa är kunderna som berömmer maten och att det alltid är så fin stämning. Jag vet inte riktigt hur mångte året som jag står här nu men jag har kommit tillbaka varje sommar i flera år, säger hon.

Roligt evenemang. Sini Ruohonen säljer smycken som hon själv designat och tillverkat. Bild: Adrienne Westerback.


Sini Ruohonen, S:t Mårtens
– Det är roligt att jobba när solen skiner och med musik som spelar i bakgrunden. Det är tredje året som jag är här och jag ser mycket bekanta. Det är dessutom omväxlande att se lite nya ställen också, säger hon.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter