Förflytta dig till innehållet

Rösta in Nils Torvalds på nytt!

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

EU-valet. En person med Nils Torvalds förflutna som Moskvatrogen minoritetskommunist var knappast en lämplig kandidat för en så hög post som president, och visst orsakade omdömeslösheten en megaflopp för svenska folkpartiets del.
Men Nicke har i praktiken visat sin lämplighet som eu-parlamentariker. I detta sammanhang är det viktigare vad man klarar av att göra än hurudan har varit för länge sen.
Den som aldrig gjort bort sig i sin ungdom kan ju kasta första stenen.
Oberoende av om man anser klimathotet vara överdrivet eller inte, är det ett kallt faktum att nationella soloåtgärder saknar totalt betydelse för de globala utsläppen av koldioxid. Endast utsläppsbegränsningar på minst EU-nivå kan ha någon teoretisk betydelse för klimatet, och då gäller det att se till att alla länder behandlas rättvist så att ingen får fördelar på en annans bekostnad.
Torvalds har framgångsrikt försvarat Finlands intressen i skogspolitiken och även befrämjat våra legitima intressen i övriga miljö- och djurfrågor.
Även flyktingfrågan kräver kloka beslut, kontrollen vid EU:s yttre gränser måste organiseras bättre, men definitivt stängda gränser skulle vara omänskliga. Tuffa åtgärder krävs även mot Rysslands aggressiva stormaktspolitik. Läser man Torvalds svar på valmaskinerna får man det intrycket att Nicke vet exakt vad han håller på med. Han känner givetvis också sina Pappenheimare.
Precis som i riksdagsvalet tycker jag vi i EU-valet ska dämpa våra höger-vänstersympatier och överhettade åsikter om  klimatet, och helt enkelt låta en förnuftig person sköta jobbet. Man kan aldrig få allt, och Nicke är värd förnyat förtroende.
Så vi knallar mangrant iväg och röstar på SFP även i EU-valet. Hotbilden är precis som i riksdagsvalet är att soffliggande eller röster på något annat parti kan innebära att de framgångsrika Sannfinländarna stjäl vårt mandat. Nej tack.
Jarl Ahlbeck, Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter