Förflytta dig till innehållet

Rösta gott folk!

Åbo Underrättelsers logo

Funderar du om du ska rösta eller inte? För att du inte har en klar bild av vad områdesvalet är frågan om? Eller vad de förtroendevalda gör? Ingen fara! Din uppgift i det här skedet är att rösta, det är allt. De förtroendevaldas uppgift är att veta och ta reda på, att se helheterna och ta de slutliga besluten.

Och inte ens de förtroendevalda behöver känna till och göra allt. Det finns redan en stor grupp med människor, som förbereder uppbyggandet av välfärdsområdet och tjänsterna där och längre fram är tjänstemännens beredning grunden till besluten som de förtroendevalda gör.

Du funderar kanske vem du ska rösta på? Vilken kandidat du ska välja? Märkväl, din kandidat behöver inte vara det bästa valet, helheten avgör. Det är bra att få in en brokig skara människor i fullmäktige. Din röst har alltså betydelse. Och om din kandidat inte kommer in i fullmäktige, kan hen i alla fall väljas in i olika nämnder och utskott, där hen också kan påverka. Ju flera röster desto bättre visar valresultaten åsikterna i Egentliga Finland.

Själv har jag kandidaten klar, men om du får ångest av att välja ut en kandidat, så kan man tänka på diktaren Heli Laaksonens råd: ”Någon som är klok och vänlig är bäst. Sådana är i alla fall inte till skada, var de än är.”

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter