Förflytta dig till innehållet

Rösta för framtiden

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagen. Välfärden måste skapas innan den kan fördelas.

Vi måste få upp sysselsättningen och göra det lönsammare att arbeta, äga, investera, etablera sig och vara företagare i Finland. Vi ska uppmuntra till entreprenörskap och risktagning – för bara så kan vi vaska fram och ta i bruk de bästa innovationerna.

Det finska näringslivet måste ges så goda förutsättningar som möjligt att vara framgångsrika och klara sig i den globala konkurrensen.

Vi behöver mera arbetstagare, en flexiblare arbetsmarknad och mera internationellt kunnande. Utbildningen måste också ses över så att utbudet på arbetsmarknaden motsvarar företagens behov. Yrkesutbildningen är viktig och måste få tillräckliga resurser.

Vi måste också sköta våra offentliga finanser ansvarsfullt. Den offentliga sektorn ska vara stark, inte stor. Lån ska tas för investeringar som ger förutsättningar för tillväxt, men att finansiera löpande utgifter med lån är inte hållbart i längden.

Genom en sund marknadsekonomi och kolneutrala incitament kan vi nå en tillväxt som gynnar både plånboken och klimatet.

Idag minskar finländska företags produkter och lösningar de globala klimatutsläppen mera än hela Finlands årliga utsläpp.

Det finns ett stort behov av hållbara lösningar på den globala marknaden och finska företag ska fortsätta gå i spetsen för den utvecklingen.

Hur vi lyckas med den gröna omställningen kommer att vara avgörande för hur vi klarar av att finansiera och upprätthålla vårt välfärdssamhälle också i framtiden.

Oscar Byman
Riksdagskandidat för SFP i Egentliga Finland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter