Förflytta dig till innehållet

Rond två av den populära pop up-vaccineringen för ungdomar i Pargas nästa onsdag

Carina Holm
ungdomar i lång kö utomhus, sommar
Då ett motsvarande tillfälle ordnades innan skolstarten, ringlade sig kön långa vägar ut längs Vapparvägen.

Nästa onsdag, den 1 september, öppnar Pargas på nytt en pop up-coronavaccinationsmottagning bredvid hälsostationen på adressen Vapparvägen 15. Man riktar sig till över 12-åringar och äldre som ännu är ovaccinerade.

Man hoppas särskilt att ungdomar, studerande och unga vuxna kommer för att få sin första vaccindos. Också ungdomar som studerar i Pargas men inte har Pargas som hemort är välkomna.

Man ger vaccin så länge doserna räcker mellan klockan 16 och klockan 19, ingen tidsbeställning. Förra gången man ordnade en liknande pop up-vaccinering ringlade kön sig långa vägar ut längs Vapparvägen.

Från Pargas stad påminner man om att den minderåriga själv kan bestämma om vaccinationen, om en yrkesperson inom hälso- och sjukvården som sköter vaccinationerna bedömer att barnet eller ungdomen på basen av sin ålder och utvecklingsnivå är kapabel att bestämma om sin vaccination.

Munskydd ska användas medan man väntar i kön, likaså ombeds de köande hålla säkerhetsavstånd.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter