Förflytta dig till innehållet

Röda korset i Åbo fick fint pris för sin vän- och kantinverksamhet

Folktingets garanter ger i år på Svenska dagen Bojan Sonntag-priset till tre föreningar.Priset går till föreningarna De Sjukas Väl i huvudstadsregionen, Finlands Röda Kors svenska avdelning i Åbo och till Project liv.

Finlands Röda Kors svenska avdelning i Åbo belönas för sin vän- och kantinverksamhet, som lindrar och ger uppmuntran i vardagen för många ensamma. I sin verksamhet går föreningen ut för att träffa patienter vid Åbolands sjukhus, speciellt sådana som kommer långt bortifrån och som inte har någon som kommer och hälsar på dem.

Hjälp till sjuka

De Sjukas Väl belönas för sitt arbete för att hjälpa sjuka som inte själv har kraft att driva sin sak och få den hjälp som de behöver och är berättigade till, och det i synnerhet på svenska.
Project liv är en förening som jobbar både för bättre och trivsammare sjukhusmiljöer för barn och deras familjer, och för att skapa glädje i sjukdomstillvaron, för att på så sätt påskynda barnens tillfrisknande. Som ett av sina främsta uppdrag har man att jobba för de svenskspråkigas rättigheter till hjälp på sitt eget modersmål på sjukhusen.
Bojan Sonntag-priset och tre andra pris delades ut vid Folktingets Svenska dagen-fest i Åbo på tisdagen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter