Förflytta dig till innehållet

Röda Korset behöver Hungerdagsinsamlare — i år går pengarna till bland annat dem som drabbats av naturkatastrofer

Även du kan hjälpa. Som frivillig insamlare är du med och ser till att Röda Korsets hjälparbetare är på plats när nöden är stor. Välkommen med i kedjan av hjälp. Foto: FRK/Marjaana Malkamäki


Den 26–28.9 är det dags för Hungerdagsinsamlingen i Åboland. Nu söker Röda Korset de som vill komma med som insamlare.
Medel som samlas in under Hungerdagen går till Röda Korsets katastroffond. Genom medlen hjälper Röda Korset bland annat offer för bränder i Finland och människor som utsatts för naturkatastrofer eller konflikter ute i världen till följd av klimatförändringen.
Den globala temperaturökningen leder till fler extrema väderfenomen och naturkatastrofer och hårdast drabbas världens fattigaste och mest utsatta. Brist på mat och vatten, torka, dåliga skördar, översvämningar och epidemier är några av klimatförändringens konsekvenser som Röda Korsets biståndsarbetare ser i sitt arbete dagligen.
I Finland hotar vinterstormar och värmeböljor särskilt den äldre delen av befolkningen.
– Klimatförändringen är ett faktum och för oss i Röda Korset handlar det allt mer om att stöda människor i de mest utsatta områdena att anpassa sig till rådande förhållanden, säger Annalena Sjöblom på Åbolands distrikt.
Med bidragen som samlas in under Hungerdagen upprätthålls även Röda Korsets beredskap att hjälpa människor som drabbats av plötsliga olyckor eller bränder i Finland. Förra året bistod Röda Korset med hjälp av katastroffonden i samband med 114 eldsvådor. Totalt fick 357 människor hjälp.
– Hungerdagen är vår viktigaste insamling och frivilligas insats är otroligt viktig för att vi ska ha möjlighet att hjälpa både här hemma och ute i världen, säger Sjöblom.
www.hungerdagen.fi hittas mera information om hur man anmäler sig.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter