Förflytta dig till innehållet

Rockskolan rockar i Aurelias källare i höst

Övning pågår. The Puffets är, från vänster, Lucas Norrholm, Julius Långbacka, Zacharias Olin, Oliver Granberg och Viktor Westerlund. I bortre hörnet (med gitarr) läraren Kim Johansson och rockskolans ledare Sam Fröjdö. Rockskolan har hittat nya lokaler i Aurelias källare och välkomnar nya deltagare. ÅU-foto

Rockskolan Åbo School of Rock har hittat nya lokaler i församlingshemmet Aurelias källare i Åbo.

– Det har varit ganska svårt att hitta lokaler i och med flytten från Gillesgården, men nu är vi jätteglada över att kunna fortsätta med rockskolan, säger Sam Fröjdö, som grundade Åbo School of Rock 2008.

I höst får han hjälp av Andreas Kaján, Joel Kronqvist, Kim Johansson och Tom Grönroos, som bland annat ska sköta administrationen.

– Att rockskolan nu får fler ledare ger nya möjligheter, också till workshops och konserter, och kanske också för församlingens ungdomsverksamhet. Vår nya lokal betyder också att vi nu kan ta emot fler elever än de omkring tjugo elever vi hade i våras.

Rockskolan kör i gång igen i september.

Tidigare har rockskolan haft många elever från Sirkkala skola, men i och med att rockskolan nu flyttar närmare Cygnaeus skola hoppas Fröjdö på fler elever också härifrån.

– Vi har ingen övre åldersgräns och välkomnar också högstadie- och gymnasieelever. Det är roligt om fler upptäcker musikskapande som hantverk och vilka fantastiska saker man kan åstadkomma tillsammans på instrument.

Åbo School of Rock ordnar inga inträdesprov.

– Är man intresserad av att spela i ett band är det viktigare än eventuella förkunskaper, säger Fröjdö.

Han ser helst att den som anmäler sig till rockskolan både är med i ett av banden och tar individuella lektioner.

Rockskolan har vanliga bandinstrument som rockarna får spela på, även om speciellt längre hunna föredrar att spela på ett eget instrument.

MGP-kända Åboband som The Puffets och The Community, som tidigare hette Psycho Rabbits, har fått sin början i Åbo School of Rock.

Nya anmälningar till rockskolan tas emot på sam.frojdo@gmail.com eller via Åbo School of Rocks Facebook-sida.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter