Förflytta dig till innehållet

Rockintresserade unga får testa finsktillverkade instrument i Åbo

Rockakademi. Turku Rock Academy verkar i Auras gamla bryggeribyggnad på Västra Strandgatan. ÅU-foto


I höst får unga i Åbo chansen att bekanta sig med de mest högklassiga musikinstrument som tillverkas i Finland.
Den 25 september ordnas den första av en serie månatligen återkommande laboratoriekvällar, då inhemska instrumenttillverkare presenterar sina produkter i bandlokalen Auran Panimo på Västra Strandgatan. Då får man också testa instrumenten.
Turku Rock Academys vd Tomi Arvas säger att det finns ett klart behov av den här sortens evenemang i Åbo.
– Inhemska instrument hittas sällan fysiskt i musikaffärerna, utan bara i beställningssortimentet. Det är alltså inte lätt att få testa dem innan köpet, säger Arvas.
Tillverkarna anser samtidigt att det finns ett behov att nå ut med sina instrument. Turku Rock Academys producent Mark Bertényi säger att det inte var svårt att locka med dem.
Laboratoriekvällarna är öppna för allmänheten och kostnadsfria. Tilllverkarna är själva på plats för att presentera sina instrument och vägleda i hur de är tänkta att användas. Kvällarna fortsätter över våren.
Den 25 september får man testa Monster Boutique Amplifiers förstärkare. Företaget har produerat förstärkare har producerats i Forssa sedan 1969. Följande träff äger rum den 23 oktober, och då är det företaget Kumu Drums som visar upp sina trummor.
Under den sista träffen, den 20 november, är det gitarrer som står i fokus. Då är Vuorensaku Guitars, ett Jyväskyläbaserat företag på plats.
Verksamheten vid Turku Rock Academy är en del av Åbo stads ungdomstjänster.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter