Förflytta dig till innehållet

Risk för coronaexponering i Nagu och på flera håll i Pargas skärgård under midsommarhelgen

Smittskyddsenheten vid Pargas stad informerar om att personer som vistats i Bar & Pizzeria Najaden i Nagu på lördagen den 26 juni från klockan 23 framåt kan ha blivit smittade av covid-19.

Många sällskap har rört sig på olika platser och restauranger i hela skärgården, vilket kan innebära risk för covid-19-exponering även på andra ställen, skriver staden i ett pressmeddelande.

Hälsovården uppmanar alla som vistats i skärgården under midsommarhelgen i större sällskap vid olika sammankomster att följa med sitt mående och att med låg tröskel ta kontakt med hälsovården för att testa sig för corona.

Det gäller i synnerhet de som vistats i restauranger där avstånd inte har kunnat hållas eller munskydd inte använts på grund av mat eller dryck.

Även personer med lindriga symptom uppmanas kontakta hälsovården för att få en bedömning av testbehov gjord.

Smittskyddsenheten poängterar att munskydd rekommenderas i all kundbetjäning men även i alla andra i situationer där säkerhetsavstånd inte kan beaktas.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter