Förflytta dig till innehållet

Riksdagen ger Mjösundsvägen i Kimito och cykelvägsplaner i Nagu julklappspengar

ÅU-foto
Temperaturen visade över 25 grader på torsdagseftermiddagen. Många rörde sig i trafiken längs Skärgårdsvägen, såväl bilister som cyklister.
Cykelturismen på Skärgårdsvägen har ökat. Såväl bilister som cyklister skulle gynnas av en cykelväg från Prostvik till Nagu. Här färjfästet i Lillmälö, Pargas.
Mjösundsvägen i Kimito får 300 000 euro för vägförbättringar av riksdagen. Den länge omdiskuterade vägen på Kimitoön får därmed ett rejält anslag av riksdagens så kallade julklappspengar. Cykelvägsplaneringen i Nagu tar också ett steg framåt. Egentliga Finlands Närings-, trafik och miljöcentral beviljas 120 000 euro,…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 22,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

3 kommentarer: “Riksdagen ger Mjösundsvägen i Kimito och cykelvägsplaner i Nagu julklappspengar

  1. Nina Söderlund skrev

    Det var en positiv julnyhet! Och nu finns cykelvägen också med bland målsättningarna i Pargas stads budget. Det var på tiden. Men ännu är det långt kvar till ett förverkligande. Bra i alla fall att få ens planen ett steg vidare.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter