Förflytta dig till innehållet

RH Entertainments konkursförvaltare: Tar troligen månader innan biljettköparnas situation klarnar

Arkiv/Ari Sundberg
konsert
Tammerforsbolaget RH Entertainments konkurs har orsakat stor ovisshet både för biljettköpare och konsertarrangörer.

Konsertarrangören RH Entertainments konkurs förra veckan gör att otaliga finländare nu sitter med biljetter till evenemang som kanske aldrig ordnas. Exakt vilken chans de har att återfå sina pengar verkar oklart.

Dilemmat för biljettköparna är att det handlar om en konkurs. Därför gäller inte vanliga återbetalningsrutiner för inhiberade evenemang, utan biljettköparna ska e-posta en fordran till konkursförvaltaren.

ÅU frågar konkursförvaltaren, advokat Heikki Vesa vid Krogerus, hur stor chans biljettköparna har att faktiskt få ersättning för biljetterna och hur länge det i så fall tar.

Han svarar per e-post att processen är i så tidigt skede att man tyvärr inte kan komma med några uppskattningar.

– Hursomhelst kommer förfarandet att kräva tålamod då man beaktar den betydande mängden evenemang och sålda biljetter. Jag tror att det tar minst månader innan man kan ge en trovärdig uppskattning om hur situationen för biljettköparna och de andra fordringsägarna utvecklar sig.

Tiotusentals biljetter – minst

Många konserter – som Manhattan Transfer i Åbo i kväll (tisdag) och Bonnie Tyler nästa månad – har redan blåsts av.

På tisdag förmiddag klarnade dessutom att lördagens Uriah Heep-konsert i Åbo konserthus inte blir av.

LÄS OCKSÅ

Ödet för många andra evenemang är fortfarande oklart. Det gäller bland annat Ukrainas nationalbaletts uppträdande i Åbo konserthus före jul.

I skrivande stund är det också ovisst om 22 av julturnén Raskasta Jouluas konserter, bland annat den i Åbohallen den 16 december, hittar en ny arrangör. Om de inhiberas handlar det rimligen endast för den turnéns del om tiotusentals redan sålda biljetter som inte kan användas.

(Här nedan hittar du våra artiklar om ämnet i måndags)

LÄS OCKSÅ

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Uppdaterad 10.53 med beskedet om Uriah Heep-konserten.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter