Förflytta dig till innehållet

Rettig Group med då Terveystalo börsnoteras

ÅU-foto

Börsnoteras. Terveystalo på Aningaisgatan i Åbo. ÅU-foto

Vårdjätten Terveystalo börsnoteras på Helsingforsbörsen och Rettig Group, som äger Pargasbaserade företaget Nordkalk, har förbundit sig att teckna 10,1 procent av de utestående aktierna räknat efter den tilltänkta börsintroduktionsemissionen.

Tomas von Rettig, vd för Rettig Group, säger i ett pressmeddelande att Terveystalo uppfyller väl Rettig Groups kriterier för nya kärninvesteringar.

– Det är ett välskött bolag och en marknadsledare inom en sektor som växer strukturellt och som erbjuder intressanta möjligheter för långsiktigt värdeskapande.

De övriga ankarinvesterarna är försäkringsbolagen Elo och Varma och Hartwall Capital Oy Ab. Investeringarna uppgår till 444 miljoner euro, eller ungefär 36 procent av aktierna.

I Rettig Group ingår förutom Nordkalk Rettig ICC (värmeelement och reglering av inomhustemperatur), Alandia (försäkring), eQ (fondförvaltning och corporate finance) och Anchor (finansiella investeringar).

Rettig Group har över 4 000 anställda i cirka 28 länder.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter