Förflytta dig till innehållet

Resultatet av intern revision vid ÅA avgörande för uppsägningen av Moira von Wright

Åbo Akademis flagga. foto: Stefan Crämer
En intern revisionsrapport hade stor betydelse då Åbo Akademis styrelse i måndags beslöt att säga upp rektor Moira von Wright. Det bekräftar styrelseordförande Thomas Wilhelmsson för ÅU. Akademins interna revisor…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Resultatet av intern revision vid ÅA avgörande för uppsägningen av Moira von Wright

  1. Jarl Ahlbeck skrev

    Systemet med direktör som sitter i separat kansli (rektorskansliet utlokaliserades till gamla hum) och regerar är föråldrad även i företag. Det är numera linjeorganisation som gäller med team och teamledare. Många har kritiserat högskolelagen och sagt att det var bättre förr. Ibland är det verkligen så att reformer innebär ett steg tillbaka. I ÅA blev det mera auktoritärt byråkratiskt styrande och mindre förtroende. Ett systemfel som förvärras av dåligt personval. Värt att diskutera hur strukturen nu kan omprövas. Lagar kan tillämpas på många olika sätt. Ett samfund bestående av intellektuella ska inte fungera så att det måste vädras i media på ett minst sagt negativt sätt. Skadan är nu skedd, återstår att ta lärdom.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter