Förflytta dig till innehållet

Restriktionerna är en utmaning för studentföreningarna vid ÅA i höst — ”Vi hade önskat att det var annorlunda”

Mikael Piippo/SPT
Människor går på en gata.
Pandemirestriktionerna är fortsättningsvis närvarande i studielivet i höst, men studentföreningarna gör sitt bästa för att hålla verksamheten levande.
Åbo Akademis Studentkår samlades på måndagen tillsammans med representanter för de olika studentföreningarna för ett gemensamt möte inför den kommande studiestarten.  Det som diskuterades var riktlinjerna som ska tas när studerandena nu återvänder till universitetet och de sedvanliga välkomstevenemangen arrangeras.  Enligt kårstyrelsens ordförande Joonas Karlsson…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Restriktionerna är en utmaning för studentföreningarna vid ÅA i höst — ”Vi hade önskat att det var annorlunda”

  1. Lars Nyberg skrev

    8-17? Vad händer på ÅA egentligen? Här kunde vi behöva en grävande artikel om vad och vem som styr en utveckling där studielivet trängs från alla håll. Delade kanslier, färre och mindre utrymmen, under några år har dessa nyheter ploppat upp. Det är inte enbart Covid, något annat ligger bakom. Visst kan man säga att ekonomin är en orsak – kvadratmetrar kostar, ju. Bilden har dock krupit fram att ÅA med sitt erkänt livliga studieliv, som är så ytterst viktigt för hela Svenskfinland, inte längre motsvarar sitt rykte. Det man först sett och hört var att körerna blev allt mer trängda i de gamla träningslokalerna, men sjukdomen verkar spridas.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter