Förflytta dig till innehållet

Restauranggäst trängde sig in i garderob, söndrade dörr och skallade vakt

En polisuniform

Polisens rapport innehåller misshandelsfall och rattfylleri. ÅU-foto


Rattfyllerister och misshandelsfall sysselsatte polisen i Åbo.
En man född 1973 misshandlade en ordningsvakt på en restaurang på Tavastgatan klckan 00.40.
Misshandeln hade sin upprinnelse i att mannen bestämde sig för att själv hämta sin jacka från garderoben och hade sönder en dörr i samma veva. När ordningsvakten beslöt att avlägsna mannen skallade mannen vakten, knuffade honom och slog honom.
Ordningsvakten, som fick lindriga skador, kunde trots allt hålla kvar mannen tills polisen kom. Misstanken gäller misshandel.
En meningsskiljaktighet i korsningen Auragatan-Eriksgatan klockan 04.40 ledde till handgemäng med utfallet att en två män födda 1996 sparkade en man på benen och slog en kvinna i ansiktet. Offren, båda födda 1993, fick lindriga skador. Också här är misstanken misshandel.
Rattfylleristerna greps i stadsdelen Oriketo och på Bangårdsgatan.
I Oriketo klockan 03.40 försökte en misstänkt rattfyllerist påstå att han bara varit passagerare i den bil som kört in i en snövall utanför en servicestation.
Polisen trodde inte mannen, född 1979, som erkände och ett blåstest visade att han gjort sig skyldig till grovt rattfylleri. Någon rätt att köra bil hade mannen inte heller.
På Bangårdsgatan gjorde en man född 1983 sig skyldig till att ha kört drogpåverkad, till narkotikabrott och till att ha kört bil utan giltigt körkort. Detta skedde klockan 02.06.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter