Förflytta dig till innehållet

Restaurang Magasinet i Hangö säljs – förre ägaren lovar synas i salen

Arkiv/Emma Strömberg
Servitör med mat.
Restaurang Magasinet ligger i Östra hamnen i Hangö.

Företaget Food Camp tar över som krögare för Hangörestaurangen Magasinet och Fyra Vindarnas Hus då Kaj-Eric Knichter väljer att sälja verksamheten av hälsoskäl.

Food Camp driver också bland annat Kitchen 1649 Fiskars Groups huvudkontor och Gastrobar som öppnas i Fiskars bruk.

Det färskaste tillskottet i paletten är den anrika restaurangen Magasinet i Hangö som öppnades av Hangöprofilen Kaj-Eric “Nixu” Knichter i de gamla magasinen i Östra hamnen 1999. I affären ingår också hyresavtalet för Fyra Vindarnas Hus.

På sin hemsida skriver Food Camp att inga större förändringar utlovas ännu denna sommar. Tanken är mer att komplettera konceptet med den nya ägarens specialkunnande.

Kommer synas mer än förr

Knichter kommer att fortsätta leda restaurangverksamheten säsongen till slut.

– Jag kommer de facto att synas ännu mer i verksamheten nu eftersom jag slipper det administrativa, säger han.

Som orsak till försäljningen av verksamheten nämner Knichter hälsoskäl, en hjärtdiagnos som gör framtiden mer osäker än den tedde sig för så litet som ett år sedan.

– Jag kan jobba normalt men det finns ganska stora orosmoln. Jag fyller 62 år och det här är ett sätt att trygga familjens ekonomi.

I ”Nixus” stil

Just Magasinet har i sällskap av Bryggan, Smörmagasinet och Stranden nämnts som undantag i ett nytt sammanhang under den senaste tiden, det vill säga i diskussionerna om att de Hangöägda restaurangerna blir allt färre.

Grannrestaurangen Origo som var den första som öppnade i de karaktäristiska hamnmagasinen såldes i början av året till restaurangkoncernen Noho Partners.

Nu blir med andra ord Magasinet en i raden av restauranger med ägare utanför Hangö. Men det vill Knichter avdramatisera.

– Det är viktigt för mig att min personal och mitt företag får fortsätta i den stil jag vill ha. Den nya ägaren är inte en kedja, mer ett familjeföretag, säger Knichter.

I och med Food Camps senaste affärer förnyas också bolagets ägarbas. Bland de nya ägarna finns Anne Berners familjeföretag Sophos Capital Oy. Övriga ägare är Riikka Kannas, Ani Ruuskanen, Maija Niemelä, Mikko Kaukonen och Ari Tolppanens familjeföretag Aristo Invest Oy.

Tidningen Västra Nyland var först med nyheten.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter