Förflytta dig till innehållet

Replik 2 till Regina Koskinen

I din insändare 29.3 är du språkrör för SFP:s fullmäktigegrupp. Där ber du oss att gå till oss själva och förstå att alla gör vi våra misstag. Vi vet. Det är ”mänskligt att fela”. Vi har ödmjukt försökt lära oss av våra misstag, korrigerat felen och gått vidare med denna lärdom.
Det som oroar mig är att jag inte ser din fullmäktigegrupp visa någon ödmjukhet. I stället låter den förstå att många av oss är idioter och bråkmakare trots alla fakta som tagits fram om olägenheter i organisationen. Om till exempel en läkare skär i fel ben om och om igen så tror jag att en frisk organisation tar till åtgärder oberoende om läkaren jobbar längst ner i hierarkin eller högst uppe.
Vad kan man göra? Man kan till exempel låta hen lämna tjänsten på ett värdigt sätt, omplacera hen till andra uppgifter eller förstås också säga upp hen då förtroendet förbrukats.
Christa Perämaa-Bredenberg
Bråkmakare
LÄS OCKSÅ: Replik till Regina Koskinen

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter