Förflytta dig till innehållet

Renoveringen av Hansakvarteret framskrider — nya affärer öppnar snart

Köpcenter med rulltrappa.

Köpcenter med rulltrappa.

Så är det meningen att en del av Hansakvarteret ska se ut när renoveringen är klar. Foto: Hansakvarteret//Schauman arkitekter


Tidtabellen för den stora renoveringen av affärscentret Hansa i Åbo ser ut att hålla. Renoveringens första skede är på slutrakan och förutom nya rulltrappor till Thalia och Hansatorget samt en ny hiss, får Hansatorget nya trappor och ett nytt glastak. Rulltrapporna tas i bruk i maj.
I början av juni öppnas en passage på tredje våningen från Guldhuset till Hansatorget och så småningom blir också passagen på första våningen från Hansatorget till ÅST klar.
Renoveringen fortsätter sedan i den del som kallas för Antintori på Eriksgatan.
I början av maj öppnar Clas Ohlson på tredje våningen i Antintalo. Andra nya affärer i Hansakvarteret är Moomin shop som säljer Muminprylar och Digiman som erbjuder service av mobiltelefoner. Jungle Juice Bar och Arnold’s har tidigare funnits i Hansa och flyttar nu tillbaka.
Under våren öppnar också den georgiska restaurangen Rioni och i slutet av sommaren sushirestaurangen Itsudemo.
Renoveringen av Hansakvarteret ska vara slutförd före årets julsäsong.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter