Förflytta dig till innehållet

Över 2 000 lediga jobb lockade många till rekryteringsmässa i Åbo

På vårens rekryteringsmässa. Foto: Jere Satamo


Ett femtiotal företag deltog på mässan i Åbo mässcentrum på onsdagen.
Sammanlagt erbjöds 2000 lediga jobb, bland annat inom handels-, vårds- och IT-sektorerna. Flera företag spred också information om sommarjobb.
Bland företagsstånden fanns representanter från Ikea.
– Mässan är bra för att så många besöker den, såväl andra företag som arbetssökande. Rekryexpo ger oss bra synlighet. Just nu har vi fyra lediga arbetsplatser inom restaurangavdelningen, berättade Johanna Teräs som är rekryteringschef i Reso.
26-åriga Åbobon Erika Forsström var bland dem som var där för att leta efter möjliga arbetsplatser.
– Jag vet inte riktigt vad jag vill arbeta med, så jag är här för att hitta inspiration. Här är många företag och det är en bra möjlighet att få kontakt med potentiella arbetsgivare. Det känns lättare att få foten in då man genast kan prata med dem och visa vem man är. Jag skulle nog rekommendera mässan till andra, jag tror att alla kan få något ut av det.
Mässan erbjöd program även för dem som inte sökte jobb.
Bland annat köpmannen Sampo Kaulanen berättade hur han själv blev entreprenör och varumärkesexperten Sani Leino talade om varumärkesexpertis och hur man kan sälja sin egen kompetens på nätet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter