Förflytta dig till innehållet

Rekoringarna drar folk trots coronan – för de lokala småföretagarna är det den enda chansen att träffa sina kunder

Kim Lund
En marknad i mörkret
Stundvis uppstod det trängsel på rekoringen i Katrinedal på onsdagskvällen. Foto: Kim Lund
Det är mörkt, det är blött och det är mycket folk i farten. Det är onsdagskväll och försäljarna i rekoringen i Katrinedal i Åbo har parkerat sina bilar och stånd därifrån de säljer sina varor. Kunderna har beställt sina produkter på förhand och det hela…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Rekoringarna drar folk trots coronan – för de lokala småföretagarna är det den enda chansen att träffa sina kunder

 1. Marika Heikkilä skrev

  Håller med Niklas Isaksson. Pargas Reko-ring har fungerat bra tycker jag, de flesta bär ansiktsmask och håller avstånd i köerna. Undantag finns såklart, det finns det överallt. Tyvärr går där också sådana som bara går omkring och kollar läget, de kunde hållas borta tills coronatiden är över. Så kunde man försöka om möjligt att bara EN från familjen avhämtar varorna så blir det mindre trängsel.

 2. Niklas Isaksson / REKO försäljare skrev

  Alla använder inte munskydd i butiken, på stan, i bussen osv. Skyller man på butiken om kunderna i butiken inte använder munskydd?

  Om det känns obekvämt måste man göra egna val hur och var man handlar sin mat. Det kan väl inte vara så att det måste finnas ordningsvakter överallt för att vi människor ska klara oss.

  REKO-ringarna är matvaruhandel och den måste få fortgå och alla som deltar bör kunna ta ansvar lika som i butiken och på andra offentliga platser.

  Håller med om att det kan vara lite köer, men så är det i butiken också. Här kan man ändå välja att stå på sidan om tills köerna minskar, för här har varje försäljare en viss mängd beställningar och de är i något skede alla delade, då är det ingen kö mera.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter