Förflytta dig till innehållet

Rekordpublik på över 1300 personer på Pajbacka – men några hemmapoäng blev det inte

Johan Backas
fotbollsmatch

Publikrekordet för Pajbacka slogs med marginal när TPS besökte Pargas IF:s fotbollsherrar på söndagen. 1362 åskådare såg matchen som TPS vann med 2–0.

Linus Rönnholm öppnade målskyttet efter en halv timme när han skar in från högerkanten och avslutade vasst i bakre hörnet från liten vinkel.

Piffen gjorde en av sina bättre matcher för säsongen och hittade spelvägar framåt längs med marken ända från backlinjen. Till farliga målchanser hade Pargaslaget ändå problem att hitta.

Bästa läget i första halvlek fick TPS Simo Roiha som fick försöka från straffpunkten efter att Younis Muse rivit ner en motståndare. PIF-målvakten Olli Hakanpää räddade ändå straffen från sitt nedre högra hörn.

I den andra halvlek fortsatte spelet jämnt, men det var gästerna som var närmare en utökning än Piffen var en kvittering. I den 86:e minuten kom 2–0 när Albijon Muzacis inlägg från vänster styrdes i mål av PIF-försvararen Daniel Enqvist.

Åboklubben lyckades därmed revanschera sig för förlusten mot Piffen i Åbo för två månader sedan.

PIF-tränaren Stefan Strömborg säger att hans lag inledde väldigt bra för att efter 20 minuter tappa sitt spel. I andra perioden såg det igen bättre ut.

– Det var ett suveränt evenemang med stor publik, fint väder och bra fotboll. Men det är klart att det är störande att vi inte lyckades knipa någon poäng. TPS har stor individuell skicklighet och det syntes på planen i dag när det lyckades göra mål, säger Strömborg.

– Jag är stolt över att kunna byta in tre unga spelare i andra halvlek och det gör spelet bättre, säger Strömborg och syftar på när han bytte in Paulus Kopperoinen, Niklas Rantanen och Kajus Svanberg vid ställningen 0–1.

TPS-tränaren Jonatan Johansson är nöjd över de tre poängen och att hans lag trots skadebesvär i försvaret lyckades hålla hemmalaget från de riktigt farliga målchanserna.

– Visst kändes det konstigt att komma hit som tränare för bortalaget, men när bollen var i spel tänkte man inte på det längre, säger Johansson.

Han berömmer också sin fostrarklubb och deras framsteg de senaste åren.

– Vi måste minnas att när Steffi tog över som tränare för fyra år sedan var Piffen en mittenklubb i division tre. Nu spelar laget i ettan och har egenfostrade spelare på planen. När jag spelade för Piffen i ettan i början av 1990-talet hade Paroc just sålts och det fanns pengar i staden för att köpa in spelare, nu är det helt annan nivå också på juniorsidan, säger Johansson vars son spelar i Piffens juniorlag.

Artikeln uppdaterad med tränarnas kommentarer 10.7.2022 kl. 20:56.

fotbollspublikJohan Backas
Över 1300 personer såg PIF-TPS, huvudläktaren var full och åskådare stod runt hela planen.
fotbollsmatchJohan Backas
Linus Rönnholm gjorde 1-0 för TPS.
fotbollsmatchJohan Backas
Olli Hakanpää räddar Simo Roihas straff.
fotbollsmatchJohan Backas
Kasper Hämäläinen bidrog med rutin på TPS-mittfältet.
fotbollsmatchJohan Backas
Tränarna Jonatan Johansson och Stefan Strömborg manade på de sina under matchen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter