Förflytta dig till innehållet

Regionens vänsterförbundare prisar röstdrottningen Li Andersson

Lotta Laaksonen på valvakan.

Jaakko Lindfors på valvakan.

Jaakko Lindfors är nöjd över valresultatet där Vänsterförbundet, SDP och De gröna går framåt. Foto: Johan Backas


Vänsterförbundet fick in två kandidater från Egentliga Finland. Li Andersson är den självklara röstdrottningen med 24404 röster medan Johannes Yrttiaho kom andra med 2623 röster.
Ingen av dem är närvarande på den lokala valvakan, men det förtär inget av den vinnande känslan då det nationellt går bra för partiet. Hyllningarna till partiets ordförande Li Andersson är många.
Hon är utmärkt, helt ofattbart hur exemplariskt jobb hon gör för partiet på alla nivåer, lokalt, nationellt och till och med internationellt. Jag litar på henne på alla nivåer, både när det gäller arbetsvillkoren och miljöfrågorna, säger Jaakko Lindfors.
Lotta Laaksonen, som också kandiderade i valet, säger att Li är en av hennes och många andras förebilder inom politiken.
-Det är suveränt att ha en person av Lis kaliber i partiet. Hon är snabb och skarp och påläst, kombinerat med hennes beslutsamhet gör det henne till en finfin politiker.
Lotta Laaksonen på valvakan.

Lotta Laaksonen från Pargas är full av beundran för Li Andersson. Foto: Johan Backas


Lindfors och Laaksonen utgjorde tillsammans med Emma Lindqvist de tre efterföljande platserna av Vänsterförbundarna i regionen. Det var väldigt tajt då alla tre rymdes inom cirka 100 röster, Med Lindqvist som trea på 1222 röster.
Lindfors säger sig ändå vara särskilt nöjd med det nationella resultatet då också de övriga närliggande partierna, SDP och De gröna gick framåt.
-Det är tre partier som skulle utgöra en bra bas för regeringen, med något parti till. Resultatet ser ut att bli som vi önskade, vi vill förbättra arbetsvillkoren, inte försämra dem som Juha Sipilä och hans samlingspartistiska regering har gjort, säger Lindfors.
Att Sannfinländarna ser ut att bli näststörsta parti är oroande, tycker han.
-Det är en lärdom för många partier att bli bättre på att tala på folkets språk. Sannfinländarnas människosyn är ändå sådan att jag är väldigt skeptisk till att Vänsterförbundet och Sannfinländarna skulle sitta i samma regering.
Lotta Laaksonen vill inte uttala sig så mycket innan resultatet är helt klart, och då hon haft fullt upp med att följa med det lokala läget har hon inte följt med de nationella resultaten.
-Jag anade att jag kunde höra till toppen av våra kandidater i regionen, och så är det.
LÄS OCKSÅ: Li Andersson överlägsen röstdrottning i valkretsen — se video från Vänsterförbundets valvaka!
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter