Förflytta dig till innehållet

"Regionen måste få en, helst flera personer, in i riksdagen som lobbar för bron"

Var närvarande vid ett informationstillfälle den 8.1 i Nagu där man presenterade en socioekonomisk utredning för en fast väg mellan Pargas och Nagu.
En förträfflig utredning. Men den krassa verkligheten är att hur många utredningar man än radar upp, i projekt i 150 miljonersklassen, leder det ingen vart om man inte har personer i riksdagen som lobbar stenhårt i saken. Då räcker det sannolikt inte med en fyra års period utan flera. Politiker från vårt sydvästra hörn är ju kända för att vara lama att driva större projekt i riksdagen.
Jag tar bara ett exempel. Det tog kring femtio år eller tolv riksdagsperioder att få till stånd en motorväg mellan vår huvudstad och porten till väst. Och näringslivet led. Under tiden byggdes otaliga motorvägsstumpar runt om i landet.
Jag upprepar, regionen måste få en, helst flera personer, in i riksdagen som lobbar för bron. Projektet kräver grönt ljus av riksdagen, oberoende av vilka modeller man väljer.
Får man inte detta, rinner allt det lokala arbetet och med det alla utredningar ut i sanden – och det lokala näringslivet får ta smällen.
Peter Lindqvist
Pargas

Dela artikeln

0 kommentarer: “"Regionen måste få en, helst flera personer, in i riksdagen som lobbar för bron"

  1. Paul Lindberg skrev

    På längre sikt är en fast förbindelse det bästa alternativet, men det blir
    nog flera fyra-års perioder och många ”smällar”, innan det blir verklighet,
    tyvärr… En utredning kan vara hur förträfflig som helst, men den krassa
    verkligheten är vanligtvis någonting helt annat…

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter