Förflytta dig till innehållet

Det blir undantagstillstånd i tre veckor – hårda restriktioner från och med 8 mars

Podium med det finska lejonet.
Inrikesminister Maria Ohisalo (Gröna), statsminister Sanna Marin (SDP) och forsknings- och kulturminister Annika Saarikko (C) säger att regeringen är redo att utlysa undantagstillstånd för att få bukt på coronaläget.
Regeringen vill utlysa undantagstillstånd i tre veckor för att hindra spridningen av coronavirusetvarianterna. Undantagstillståndet kommer att gälla perioden 8–28.3. Så länge undantagstillståndet gäller måste restaurangerna stänga sina lokaler. Däremot kommer försäljning för avhämtning att vara tillåten. Samtidigt övergår grundskolornas högre klasser och andra stadiets utbildning…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

3 kommentarer: “Det blir undantagstillstånd i tre veckor – hårda restriktioner från och med 8 mars

  1. ÅU skrev

    Hej! Tack för responsen. Här har nog SPTs skribent bara försökt skriva så enkelt som möjligt då flera sjukvårdsdistrikt omnämns i en och samma mening. Men du har rätt i att den korrekta benämningen då det gäller Ålands sjukvårdsdistrikt är Ålands hälso-och sjukvård. Mvh Monica Forssell/ÅU

  2. Åke Syysloiste skrev

    Munskydden borde vara obligatoriska inomhus, och inte bara en rekommendation. Alltför många struntar ju bara i att använda dem.

  3. Marjo Österberg skrev

    Stör mig alltid när jag läser ”Ålands sjukvårdsdistrikt. Det heter Ålands hälso- och sjukvård.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter