Förflytta dig till innehållet

Uppdaterad: Regattasvansen sysselsatte polisen i Hangö – ”Ett intressant fenomen”

Arkiv/Fredrika Blomqvist
En bild på bryggor och båtar i Östra hamnen i Hangö.
Regattan i Hangö lockar förutom seglare många andra besökare till Hangö. Det tenderar skapa en del oroligheter.

I helgen seglades Hangöregattan som förutom seglare brukar locka en hel del publik och festprissar till staden. Själva seglingstävlingen syntes som vanligt inte i polisens uppdrag, däremot den festande så kallade regattasvansen.

Festandet urartade stundvis i störande beteende. Polisen sysselsattes också bland annat av kraftiga berusningstillstånd, slagsmål och misshandel.

Polisinrättningen i Västra Nyland hade totalt närmare 700 uppdrag under helgen. Det är något fler än under normala veckoslut. Mellan klockan 18 på fredagen och klockan 16 på söndagen hade polisen 112 uppdrag i Hangö. I dem ingår både uppdrag som polisen får via nödcentralen och sådana som man tar initiativ till själv.

– Hangöregattan är ett intressant fenomen. Själva seglingstävlingen orsakar knappast ett enda uppdrag. Den går lugnt till. Men det är en grej att komma till Hangö och festa under regattahelgen och nästan alla uppdrag har med den så kallade svansen att göra. Polisen har oftast att göra med personer under 18 år och unga vuxna, säger kommissarie Markus Ramstedt på Raseboregspolisen.

Hangöregattan är den populäraste helgen i Hangö sett till antalet besökare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter