Förflytta dig till innehållet

Rederi-vd svarar på Sjöfackets kritik: Vi kan inte betala mer än våra konkurrenter

 
Lundqvistrederiernas vd Ben Lundqvist svarar nu på kritiken från sjöfacket.

SPT skrev nyligen att det åländska rederiet Lundqvist vägrar förhandla om ett acceptabelt kollektivavtal för besättningen på sina tankfartyg.
Enligt koordinator Kenneth Bengts på Sjömansunionen betalar Lundqvist bara 1048 euro i månadslön till sina matroser som jobbar ombord på rederiets oljetankfartyg.

Bekvämlighetsflaggade

En stor del av alla fartyg som angör finska hamnar är bekvämlighetsflaggade.
Begreppet bekvämlighetsflagg betyder att fartyget är registrerat i ett land som erbjuder rederierna låga fasta kostnader och begränsad kontroll av säkerhet. Rederiet Lundqvists oljetankfartyg är bekvämlighetsflaggade i Bahamas.
Ben Lundqvist besvarar kritiken i Nya Åland med att han egentligen inte har andra kommentarer än att rederiet har jättebra befäl och jättebra manskap på sina fartyg.
—  Vi har inte haft några bekymmer med att fylla de vakanser vi har, säger han till Nya Åland.
Han vill ändå inte bekräfta uppgifterna om lönen.
— Vi jobbar ju på en internationell marknad och vi kan inte betala mer än våra konkurrenter gör, säger han, och medger att det är orsaken till bekvämlighetsflaggningen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter