Förflytta dig till innehållet

Redan 1.005 namn för kommunal äldrevård på Kimitoön

Ecka Wasén lade den 4 september ut den första listan i Villa Landes bibliotek.

Ecka Wasén, ordförande för Kimito pensionärsförening, satte den 4 september i gång med att samla namn på en adress för fortsatt kommunal äldrevård på Kimitoön.
– Jag trodde aldrig att vi skulle komma över tusen namn men det har vi gjort. Senaste noteringen är 1 005 namn, mest pensionärer men också yngre öbor plus delårsboende har skrivit på. Flera listor ligger ute ännu, de finns över hela kommunen, säger han.
Den 10 oktober är de för sista gången framme, vid den så kallade Treklöverträffen som Kimitos, Dragsfjärds och Västanfjärds pensionärsföreningar då har.
Den 12 oktober överlämnas listorna till kommunen. Bakgrunden är de anbud som har kommit från privata vårdfirmor, de vill ta över en del av eller hela äldrevården och bygga nytt. Om Kimitoöns kommun fortsätter i egen regi måste fastigheter renoveras – och hur det går om och när vårdreformen kommer vet ingen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter