Förflytta dig till innehållet

Rea Åkerfelt tilldelades Fogelbergutmärkelsen

Fogelbergsutmärkelsen delas årligen ut av Pargas bibliotek för att uppmärksamma en ”bokens och bibliotekets vän”. Det är bibliotekspersonalen som utser en låntagare, och i år utsågs Rea Åkerfelt.
Motiveringen för priset löd: ”Rea Åkerfelt är en aktiv låntagare som gärna delar med sig av sin läsglädje. Hon rekommenderar såväl böcker som biblioteket åt sina bekanta. Som f.d. lärare i Iniö skola har Rea spridit läsglädje även till eleverna och har genom sitt engagemang aktiverat flera Iniöbor kring litteratur och läsning.”

Rea Åkerfelt


Åkerfelt tilldelades ett diplom och en hatt. Hatten är skapad av Gun Andersson och går alltid vidare till följande Fogelberg-pristagare.
Priset har utdelats sedan år 2000.  Fogelberg-priset har fått sitt namn efter pastor Johan Josef Fogelberg, som 1861 tog initiativet till ett lånebibliotek i Pargas och som också var den förste bibliotekarien.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter