Förflytta dig till innehållet

Rattonyktra sysselsatte polisen i Åbo – flera misshandelsfall under natten mot lördag

Under fredagen antecknades åtminstone fem fall av misstänkt rattonykterhet, det första redan på morgonnatten då en personbil stoppades på Kungsgårdsgatan kring 4 på morgonen. Chauffören blåste 1,07 mg/liter och misstänks för grov rattonykterhet.

Strax efter nio på morgonen stoppades en personbil för kontroll på Kaskisgatan. Det visade sig att chauffören saknade giltig körrätt. Dessutom blåste chauffören 0,27 mg/l och ett snabbtest för narkotika visade positivt för cannabis och benzodiazepiner. Föraren misstänks för rattonykterhet, straffbart bruk av narkotika och obehörigt framförande av fordon.

Under fredagskvällen efter klockan 19 stoppades en chaufför på Nådendals snabbväg efter att polisen noterat att bilen svajade över mittstrecket vid flera tillfällen. Blåstestet visade noll, men snabbtestet gav utslag för amfetamin och benzodiazepiner.

Vid 22.30-tiden stoppades en chaufför på Hallisvägen. Också den här gången visade blåstestet på noll, men snabbtestet gav utslag för cannabis. Båda chaufförerna misstänks för rattonykterhet och straffbart bruk av narkotika.

Under fredagen fick polisen en anmälan om en personbil som svajade mellan körfälten och nästan krockade i ett mitträcke i S:t Karins. Då polisen fick tag på chauffören, visade sig att hen saknade körrätt och blåste 0,74 mg/l i alkometern. Chauffören misstänks för grov rattonykterhet och obehörigt framförande av fordon.

Under natten mot lördag noterades ännu tre fall av misstänkt rattonykterhet vid Nylandsvägen och Kalevavägen.
Natten mot söndag körde en personbil av vägen på Raisiontie i Reso. Bilen hade kört rakt till skogs i en vägkorsning. Chauffören blåste 0,53 mg/l i alkometern och är skäligen misstänkt för grov rattonykterhet och äventyrande av trafiksäkerheten.

Under natten mellan fredag och lördag antecknades tre misshandelsfall. På lördagsmorgonen kring 10-tiden antecknades ytterligare ett misshandelsfall som skett i en privat bostad i Åbo.

Tidigt på söndagsmorgonen fick polisen in en anmälan om en bränslestöld i Lundo. Två personer greps som misstänkta för att ha stulit bränsle ur lastbilar som stått parkerade.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter