Förflytta dig till innehållet

Rätt ska vara rätt  – om kvinnomässans ursprung

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

ÅU debatt.
ÅU skriver om ”Osaava Nainen/Kvinnor som kan” mässan i lördagens tidning och beträffande namnet är ett förtydligande på plats eftersom historien tycks ha fallit i glömska.
Nordiskt Forum ordnades 1994 i Åbo och Fortbildningscentralen vid Åbo akademi (numera Centret för livslångt lärande) var aktivt med i arrangemangen bland annat genom att FC:s nätverk Qunniga Qvinnor ordnade flera välbesökta seminarier och en bejublad fest i sommarvärmen.
FC ordnade på 90-talet flera företagarkurser som riktade sig specifikt till kvinnor och även flera resor till ”Kvinnor kan”-mässan i Sverige.
Inspirerad av erfarenheterna och den positiva fred-backen planerade FC ett större årligen återkommande evenemang med inriktning på kvinnligt företagande, kunnande och kompetens. I det skedet kom företaget Promonova och Anne Haahti in i bilden med liknande idéer.
På den första ”Osaava nainen/ Kvinnor som kan”- mässan deltog FC och QQ med temat ”Utbildning”. Meningen var att mässan skulle vara ett tvåspråkigt evenemang och FC skulle ansvara för det svenska. Tyvärr tog mässan och samarbetet en sådan inriktning att FC valde att stiga åt sidan.
Margita Vainio
Brita-Stina Jungar

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter