Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Se bilder från Raseborg Festivals öppningsdag – från köandet till Gyllene Tider!

Fredrika Blomqvist
Sanna Nielsen står på scenen i Stallörs parken i Ekenäs. Framför scenen är många människor.
Den svenska artisten Sanna Nielsen var en av artisterna som uppträdde under fredagen.

På fredagskvällen var det dags för Raseborgsfestivalen.

Tidigare år har festivalen ordnats i Karis men i år ordnas festivalen i Stallörs parken i Ekenäs. Under fredagen förväntade man sig kring 6 000 personer.

Ordningsvakt Susann Nyberg säger att trots festivalen ordnas på ett mindre område med mera folk så tänker man sig att kvällen kommer gå lugnt till.

Nyberg beskriver kvällen som en fartfylld kväll med förhoppningsvis få uppdrag för ordningsvakterna. Sammanlagt är det cirka 60 vakter på området.

På området finns det flera olika stånd där man kan köpa mat och dryck. Hela tiden strömmar det in flera människor på området och alla ser lika glada ut. Många är här för att se det svenska bandet Gyllene Tider som uppträder under fredagskvällen.

Festivalen fortsätter under lördagen och då uppträder bland annat Carola och Bonnie Tyler men också flera inhemska artister som Nicke B feat. Hurja Piruetti och Bo i Billnäs orkester.

Kö utanför Stallörs parken i Ekenäs, folk köar till Raseborgfestivalen.Fredrika Blomqvist
En lång kö hade bildats klockan 17 utanför Stallörsparken.
En man och en kvinna står bredvid varandra, de bär reflexvästar och arbetar som ordningsvakter på Rasebrogfestivalen i Stallörs parken i Ekenäs.Fredrika Blomqvist
Susann Nyberg och Kurre Böckerman från Hangö arbetar som ordningsvakter på festivalen och förväntar sig en trevlig och lugn kväll. Nyberg har i 25 år arbetat som ordningsvakt på olika evenemang och säger att då det är vuxna människor så får man lita på att de flesta kan bete sig.
Alan Parry och Mikko Sipola på scenen i Stallörs parken i Ekenäs.Fredrika Blomqvist
Alan Perry och Mikko Sipola Duo på scenen i Stallörsparken, de var första bandet för fredagskvällen.
En grupp människor står framför en scen utomhus, de är alla klädda i t-skjortor med bandet Gyllene tiders namn.Fredrika Blomqvist
Från vänster Sara Österlund, Jeff Sjöberg, Oskar Österlund, Tove Österlund, Ida Österlund och Nicole Backman. De är alla från Hangö och har sett Gyllene Tider en gång tidigare i år då de startade sin turné i Halmstad, Sverige. Ikväll ser de fram emot att få höra bandet igen, men de ser även fram emot festivalens andra artister som Alan Parry och Mikko Sipola Duo.
Sanna Nielsen står på scenen i Stallörs parken i Ekenäs. Framför scenen är många människor.Fredrika Blomqvist
Den svenska artisten Sanna Nielsen var en av artisterna som uppträdde under fredagen.
Två kvinnor sitter bredvid varandra och ler. De är besökare på Raseborgfestivalen i Stallörs parken, Ekenäs.Fredrika Blomqvist
För systrarna Karin von Smitten och Anna Aintila var det första gången de besökte festivalen. Von Smitten bor i Esbo och Aintila i Kyrkslätt men de har ett hus i gamla stan i Ekenäs. Deras kusin från Sverige är på besök och därför tänkte de alla att det var trevligt att besöka festivalen. Systrarna ser fram emot att få höra svenska bandet Gyllene Tider.
Bild över solnedgång på stranden i Stallörsparken, Ekenäs. Många människor på stranden och många båtar i vattnet.Fredrika Blomqvist
Många lyssnade också på artisterna från sina båtar utanför Stallörsparken.
Gyllene Tider på scenen i Stallörsparken i Ekenäs.Fredrika Blomqvist
Gyllene Tider på scenen i Stallörsparken, bandet höjde genast både stämningen och volymen i publiken.

Uppdaterad 23.09. Ursprungligen publicerad 19.01.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter