Förflytta dig till innehållet

Raseborg och Hangö deltar i stor beredskapsövning

Arkiv/Kristoffer Nöjd
Kollage med väg och stadshus.
Raseborg och Hangö deltar i en stor nyländsk beredskapsövning.

Raseborgs stad och Hangö stad deltar 28–30 november i Uusimaa 23 – en regional beredskapsövning som arrangeras av Regionförvaltningsverket i Södra Finland.

Övningen samlar kommuner, välfärdsområden och andra regionala säkerhetsaktörer i Nyland för att öva samarbete under allvarliga störningssituationer och undantagsförhållanden.

Temat för övningen är beredskapen inför en fiktiv befolkningsskyddssituation. I övningsscenariot har en skärpt internationell situation lett till försämrad samhällssäkerhet, störningar i den kritiska infrastrukturen och en betydande ökning av hotet om militärt våld.

Övningen genomförs som en så kallad skrivbordsövning på en virtuell plattform, vilket betyder att övningen inte syns i gatubilden.

– Det är ytterst viktigt att staden regelbundet deltar i olika beredskapsövningar då staden har en central roll i hanteringen av störningssituationer. Genom att delta har vi möjligheten att öva både vår egen beredskap och det viktiga samarbetet med övriga myndigheter och aktörer, säger stadssekreterare Thomas Flemmich .

Uppskattningsvis tusen personer från över 60 organisationer i Nyland deltar i övningen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter