Förflytta dig till innehållet

Rapport: Hovirinta skola är ingen mögelskola

S:t Karins svenska skola, skolfastigheten i Hovirinta. Foto: Carina Holm

Utredningarna kring den dåliga inomhusluften i skolbyggnaden i Hovirinta där den svenska skolan huserar har nu avslutats.

Undersökningarna visar att det finns enskilda avgränsade ställen som är skadade och styrker därmed det man tidigare vetat om byggnadens skick. Det säger Taisto Nuutinen som är fastighetschef i S:t Karins.

Rapporten visar att byggnadens tillstånd är normalt för byggnader byggda samma tid.

Eftersom skadorna är begränsade till vissa klassrum och inte omfattande kan man inte klassa skolan som en så kallad mögelskola, säger Nuutinen.

– Det fanns helt enkelt inte så stora skador att byggnadsexperterna klassar skolan som en mögelskola, säger han.

I måndags informerades lärare och föräldraföreningens representanter om rapporten och snart kommer även andra föräldrar att informeras.

Enligt rapporten är det möjligt att renovera skolan och med rapporten som underlag gör man nu upp en ny kostnadskalkyl för renovering av skolan.

Förslaget behandlas av styrgruppen för skolfastigheter som tar beslut i frågan innan oktober.

Några undervisningsgrupper i Hovirinta skola inledde läsåret i tillfälliga undervisningslokaler.

Eftersom de tillfälliga barackerna kommer tidigast i mitten av september så sker en del av undervisningen i S:t Karins kyrka. Musikrummet, matsalen, gymnastiksalen och lärarnas utrymme i skolbyggnaden fortsätter att användas som tidigare.

Uppdaterad 16.8 kl 09.19: Lärare och representanter från föräldraföreningen informerades i måndags. Några undervisningsgrupper inledde läsåret i S:t Karins kyrka.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter