Förflytta dig till innehållet

Raimo Helminen tar över TPS nästa säsong

Raimo Helminen är klar som tränare för TPS nästa säsong, skriver klubben i ett pressmeddelande. Foto: TPS


Världens meste landslagsspelare på herrsidan Raimo Helminen är klar som tränare för HC TPS till nästa säsong.
Helminen skriver på för en säsong kommer till Åbolaget från jobbet som U20-lejonens tränare, som han leder i de kommande världsmästerskapen i december.
Enligt TPS verksamhetsledare Santtu Jokinen är det ettåriga kontraktet en ideal lösning för båda parter.
– Ett ettårskontrakt fungerar perfekt in i TPS:s nya uppbyggnadsskede. ”Raipe” är jobbat mycket med unga spelare, vilket ger ett mervärde när han ansluter. Tack vare hans långa och gedigna spelarkarriär tror vi också att han kommer att ha verktygen att hantera våra mer erfarna spelare, säger han i ett pressmeddelande.

Tränat i KHL

Sin karriär som tränare inledde Helminen som assisterande tränare i Ilves 2009–2010. Efter det har han fungerat som huvudtränare för Ilves och U20-landslaget. Som assisterande tränare har han erfarenhet från U20-landslaget, Jokerit, Barys Astana och Dynamo Riga, samt från en sejour i Kazakstans landslag 2014.
– När TPS tog kontakt och frågade kring min vilja att bli huvudtränare blev jag intresserad direkt. Ett ettårskontrakt är ett bra alternativ för mig, och det kommer att visa sig hur jag som bäst kan hjälpa laget. Det är en klubb med en stolt historia och jag är ödmjuk inför uppgiften.
– Jag strävar till att bidra med min egen stil till de dagliga uppgifterna och säkert också föra med mig lite nya vindar, säger Helminen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *