Förflytta dig till innehållet

Räddningsverket varnar: Var beredda på strömavbrott i skärgården, ta ner tält och plocka undan studsmattor – oväder är på väg

ÅU/arkiv
Stora vågor mot en mörk himmel.

Under natten mellan söndag och måndag väntas kraftiga vindbyar och åskväder. Enligt prognoserna är det främst södra och mellersta Finland som kommer drabbas.

På X (tidigare Twitter) går Räddningsverket ut med en rekommendation till alla om att samla in lösa föremål på gårdarna. Hängmattor, studsmattor, presenningar och tält lönar det sig också att placera inomhus i skydd för väder och vind.

I skärgården bör man vara beredd på strömavbrott.

På söndagen är det främst på Finska viken det kommer att blåsa hårt eller upp till 14 m/s från ost eller nordost, medan det på måndagen väntas hårda vindar, också från ost eller nordost och 14 m/s i norra Östersjön och Skärgårdshavet.

På måndagen kan det blixtra och dundra i hela skärgården, sydvästra och västra Finland, södra Finland och mellersta Finland.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter