Förflytta dig till innehållet

Rädda Karinahemmet?

Kan kanske till att börja med konstatera att mitt beslut att rösta emot förslaget baserar sig på den beredning och den presentation av saken vi fick på mötet.
Ja, och till en del av den goda renommé Karinahemmet har sedan länge.
Under mötet fick nämnden en utförlig presentation av terminalvården i Åbo, inklusive Karinahemmets roll.
Det betonades flera gånger att stadens terminalvårdenhet på Kaskenlinna ser Karinahemmet som en sammarbetspartner, inte konkurrent.
Gällande personalen så har jag aldrig betvivlat deras kompetens, tvärtom har jag beundrat deras fina sätt att ta hand om och vårda de bekanta som vårdats på Karinahemmet.
Men enligt den presentation vi fick på mötet skulle det behövas mer och viss specialutbildad personal för att ge en motsvarande vård som nu ges på Kaskenlinna.
Vilket även en jämförelse av kostnaderna för de berörda enheterna tyder på.
En av våra mer kända lokalpolitiker brukar säga att ”i politiken är det inte är alltid såsom det är, utan såsom det ser ut” och med Karinahemmet blev det ju lite så.
Och jag ville inte vara den som låter påskina att nu räddar vi Karinahemmet, trots att presentation på mötet sade något annat.
En god vän sade att ”det behövs någon som är av annan åsikt för att det skall bli en diskussion”, och den här gången fick jag stå för den åsikten.
Vi får nu hoppas att frågan reds ut grundligt och fördomsfritt, så att vi, om bara möjligt, kan rädda Karinahemmets fina verksamhet, och jag kommer i så fall att vara den första som applåderar.
Kjell Wennström

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *