Förflytta dig till innehållet

Rådande covid-19 restriktioner

Vem utgör en riskfaktor? Du eller kanske jag?
Jag, en sverigefinländare med stuga i den åboländska skärgården har nåtts av budskapet att vi p.g.a. smittorisk inte är ”önskvärda” att vistas i vår hembygd.
I den egna stugan är man tämligen stationär. Där har man möjlighet att sätta sig själv i en tvåveckors karantän, för att inte äventyra lokalbefolkningens hälsa. Att underskatta en landsmans omdöme och ansvarsförmåga bara för att hen är bosatt i Sverige är inte bara enfaldigt utan även mycket nedsättande.
Att samtidigt läsa om att Skärgårdens ringväg öppnas för motorburen inhemsk turism är för mig ännu mer obegripligt. Dagligen fylls skärgården på med en strid ström med nya köande turister, från när och fjärran, vars covid-status är av helt okänd art.
Hur tänkte man? Finns det någon som kan förklara logiken i detta? jag kan inte se den. Jag kan bara hoppas på att alla tar sitt ansvar och att skärgården hålls såväl ren som smittfri.
Carita Ingeborg Tingström

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter