Förflytta dig till innehållet

Queerents: Krama en ställföreträdande förälder

Två kvinnor med texten Queerents.


Många unga, och äldre, hbtiq-personer tampas dagligen med acceptans. Att bli accepterad och älskad som den man är, är fortfarande inte en självklarhet, inte ens i världens näst mest jämställda land.
Ett ständigt sökande efter bekräftelse som möts av ett tystlåtet avvisande kan orsaka livslånga trauman. Precis som ett direkt ogillande och nobbande gör.
Ett sätt att råda tillfällig bot på det här är ställföreträdande föräldrakramar. Under Helsingfors Pride kommer det att finnas möjlighet till accepterande kramar för de som behöver en axel att luta huvudet mot. Det är en liten gest, men kan betyda oerhört mycket för en person som aldrig fått känna föräldraacceptans.
I Maslows behovshierarki kommer trygghet på andra och kärlek på tredje plats. Som det allra viktigaste behovet är de fysiologiska behoven. Till dem kan man också räkna närhet till en annan människa.
Små mänskliga möten kan lösa upp år av inre knutar, för en liten stund.
Är du en förälder eller vuxen i lagom ålder att ha vuxna barn? Det finns möjlighet för dig att delta och dela ut kramar till dem som behöver. Kontakta oss på queerentspodcast@gmail.com så förmedlar vi dig vidare.
Alla har rätt att bli sedda för den de är.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter