Förflytta dig till innehållet

QR-koden behövs inte ännu i Pargas – om man inte är ute efter nattsudd på veckosluten

Pixabay
en rad med ölkranar
Det är bara Pireus och snart också Harry's Pub som kräver coronapass under veckosluten av sina kunder i Pargas.

Det frivilliga sättet att med coronapasskontroll kringgå restaurangernas och utskänkningsställenas restriktioner är inte populärt i Pargas och skärgården.

ÅU:s rundringning ger vid handen att det endast är puben Pireus i Pargas som just nu förutsätter coronapasset av sina kunder. För Pireus del är det bara kunderna som vill utnyttja fredags- och lördagskvällarna efter klockan 24 som behöver visa upp QR-koden för personalen.

– Tills vidare kollar vi coronapasset för dem som vill fortsätta efter klockan 24 på fredagar och lördagar fram till fyra på natten, svarar Baran Ilhan från Pireus.

Samma företag driver också nattklubben Frendi i Pargas, men nattklubben håller än så länge dörrarna helt stängda.

Harry’s Pub i Pargas kommer också att ta passet i bruk under veckosluten från och med den 29 oktober.

Matrestauranger säger nej eller avvaktar

På restaruang Buffalo i Korpo som håller öppet endast två veckoslut till i år svarar krögaren Kjell Eriksson att man inte har något behov av att ta i bruk coronapasset för den här säsongens del.

en matportion och ett ölglasMikael Heinrichs
Matrestaurangerna i Pargas väljer att avvakta.

Restaurang L’Éscale i Nagu säger att man åtminstone inte ännu har planer på att ta kontrollen i bruk, men att tiden får utvisa hur man eventuellt gör i framtiden.

Också på Hunger och Törst i Pargas är man än så länge avvaktande. Köksmästare Patrik Lindström säger att restaurangerna försätts i en knepig situation i och med coronapasset.

– Det blir ganska motstridigt då vissa som bokat bord önskar att man inte tar i bruk passet medan andra nästan förutsätter det. Hur vi än gör så får restaurangerna felet, konstaterar han.

Beredskapen finns

Hunger och Törst ordnar ett oktoberfest-evenemang i veckoslutet man är beredda på att hålla öppet längre vid behov – och i det fallet kolla QR-koderna.

– Vi kommer att vara mycket klokare i den här frågan efter veckoslutet, säger Lindström.

Restaurang Kamu i Pargas har inte heller planer på att ta passet i bruk i nuläget. Krögaren Marjo Merisaari konstaterar att det för Kamus del i princip bara handlar om att få ta i bruk flera kundplatser, eftersom restaurangen håller öppet bara till 22 på veckosluten.

– Personligen hoppas jag ändå att matrestaurangerna skulle få ta hela kapaciteten i bruk så småningom, säger hon.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter