Förflytta dig till innehållet

Pulpetbåt sågs köra från Kimitoholme där skarvbon eldades upp – polisen tar emot tips


Under lördagskvällen den 12 maj larmades Räddningsverket om att en liten holme på Pemarfjärden stod  i brand. Holmen, som heter Bådan, är ett ruggningsområde för skarvar.
Räddningsverkets jourhavande brandmästare Marko Rostedt sa då att branden troligtvis var anlagd. Ärendet fördes vidare till polisen, som utreder ärendet som naturskyddsbrott.

Läs också: Skarvbon sattes i brand på holme mellan Kimitoön och Pargas – brandkåren ryckte ut

Polisen har nu fått uppgifter om att en fyra meters pulpetbåt med två män kört ifrån holmen, ungefär samtidigt som branden startade. Båten var vit upptill med en grönaktig nedre del, och hade en motor med cirka 20 hästkrafter.
Polisen undersökte holmen den 22 maj. Det är fråga om en klippig holme på cirka 90×60 meter. Cirka 30 skarvbon hittades i fem olika grupperingar. I bona hittades varken ägg eller spår av att där skulle ha funnits ägg.
På holmens östra strand fanns ett cirka 10 kvadratmeter stort område som brunnit. Där fanns ett flertal uppbrunna bon.
Polisen tar emot tips till Kimitoöns polisstation på numret 0295 417 321 och på e-postadressen vihje.parainen@poliisi.fi.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter