Förflytta dig till innehållet

Privata vårdaktörer får inte längre använda röntgen i Kimito – läkare: ”Detta gagnar inte någon med den resursbrist som råder i dagsläget”

Emilia Örnmark
en röntgenapparat
Hvc i Kimitoön är utrustad med en röntgenapparat. Men då den numera är i Varhas regi får privata vårdmottagningar inte längre köpa tjänster här.
Ett aktuellt problem för privata vårdmottagningar på Kimitoön är tillgången till röntgentjänster. Så länge vården sköttes i Kimitoöns kommuns regi kunde företag köpa tjänster från Kimito hvc, men efter vårdreformen…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Privata vårdaktörer får inte längre använda röntgen i Kimito – läkare: ”Detta gagnar inte någon med den resursbrist som råder i dagsläget”

 1. Niklas Guseff skrev

  Vill påpeka att detta ”fenomen” inte på något sätt berör endast Kimitoön, utan hela Finland. Det är, såsom i artikeln framkommer, uppdaterad LAGSTIFTNING som förorsakat situationen. Det är inte välfärdsområdet (Varha) som fattat ett dylikt beslut, utan lagstiftarna på Arkadiabacken i samband med de nya Sote-lagarna.
  Niklas Guseff
  Styrelsemedlem, Varha

 2. suominen kaarlo skrev

  Väldigt bra artikel! Det är ju fullständigt korkad att man, av principiella skäl försämrar kvaliteten på sjukvården för hela ön!
  Tyvärr är inte röntgenfrågan det ända exemplet på hur man just pga Varha’s regelverk aktivt sätter käppar i hjulen och inte tillåter parallella privata initiativ växa fram!
  I de flesta europeiska länder fungerar parallelliteten alldeles utmärkt, förbättrar service kvalitén, ökar tillgängligheten av diverse medicinska tjänster samt har framgångsrikt garanterad snabba lösningar till akuta problem!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter