Förflytta dig till innehållet

Prisregn i Nådendal, Tiina Tunturi belönas för livsverk, strandkrog i Merimasku får turismpris

kvinna tar emot pris o tavla, står utomhus
Tiina Tunturi är nybliven pensionär från jobbet som verksamhetsledare för Nådendals musikfestspel. Pressbild: Naantalin matkailu

Nådendals musikfestpels långvariga verksamhetsledare Tiina Tunturi mottog på tisdagen ett erkännande för sitt livsverk. Priset delades ut vid en ceremoni i Merimasku, där strandkrogen Ravintola Rantamakasiini också fick pris.

Det är stadens turismsektor, Naantalin Matkailu, som fördelar de här prisen. Visit Naantalis vd, turismchefen Tarja Rautiainen är glad över att det finns tro i turismbranschen och att satsningar görs trots det för tillfället rådande läget.

— Framtidstro finns i varje fall, och då är vi redo med nya produkter, säger Rautiainen i ett pressmeddelande.

Hon berömmer krögarna bakom Rantamakasiini.

De har under senare år lyckats väcka liv i, renovera och förbättra, gästhamnen och restaurangen i Merimasku. Just när coronavåren ifjol hade börjat lanserade de sin nya Vene-Drive-in-service.

Restaurangens take away -koncept utvidgade de också till båtgäster, som fick båtlag att avhämta färdigt beställd mat till sina båtar.

tre män på en brygga med blombuketter
Prisbelönta krögare och gästhamnsföretagare i Merimaskus Rantamakasiini är fr v: Tuomas Levanto, Ville Vuorio och Sami Nurmela. Även Juha Mäkinen ingår i teamet, och alla har de också andra jobb vid sidan om strandmagasinet. Pressbild

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter