Förflytta dig till innehållet

Presidentparet gratulerar varje "självständighetsbaby" med paket från Marthaförbundet

Hemstickat. Sockor, vantar och en mössa väntar i paketet. Bild: Marthaförbundet


Finlands president Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio vill gratulera varje baby som föds den 6 december 2017.
Därför får babyarna ett babypaket av Marthaförbundet. I paketet finns bland annat sockor, vantar och en mössa stickade av frivilliga marthor.
Babypaketen är ett samarbete mellan de finsk- och svenskspråkiga marthorna som ett led i Finlands jubileumsår.
– Vi marthor är glada för att vårt hantverkskunnande får glädja babyar som föds på självständighetsdagen. Samarbetet har varit givande, och det känns bra att med dessa paket kunna glädja de nya familjerna och önska dem en fortsatt god vardag, säger Tanja Rautanen från Kässämartat, som också har koordinerat projektet nationellt.
På svenskt håll är det marthakretsen Elvan i Helsingfors, med ordföranden Riitta Sittnikow i spetsen, som har förverkligat projektet.
Marthorna arbetar för att alla hem och familjer ska ha tillräckliga resurser att främja en hållbar vardag.
– En fungerande vardag tillhör alla, säger Frida Nylund, Marthaförbundets verksamhetsledare. Vi delar vardagskunskap om matlagning, hemvård, ekonomi och en hållbar livsstil. Barnfamiljerna är en viktig målgrupp för oss och genom vår verksamhet kan vi erbjuda dem stöd och råd i en förändrad familjesituation. Babypaketet är vår gåva till Finlands framtid.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter